Choď na obsah Choď na menu
 


29. 10. 2023

DEKANÁTNE STRETNUTIA MLÁDEŽE 25.11.2023

V tomto roku nás čaká 38. svetový deň mládeže, ktorý sa v celej Cirkvi bude sláviť na Nedeľu Krista Kráľa. Témou tohtoročného Svetového dňa mládeže, ktorú vybral Svätý Otec, aby sa slávila v partikulárnych cirkvách je: „Radujte sa v nádeji“ (porov. Rim 12,12). A zároveň je cestou prípravy na Jubileum mladých v rámci Jubilejného roku 2025, ktorého mottom je „Pútnici nádeje.“ 

„Radosti a nádeje, zármutky a starosti dnešných mužov a žien, najmä tých, ktorí sú chudobní alebo akýmkoľvek spôsobom postihnutí, to sú radosti a nádeje, žiale a obavy Kristových nasledovníkov“, ako zdôrazňuje pastoračná konštitúcia Gaudium et spes (č. 1) z roku 1965. Tak ako vtedy, aj v dnešných ťažkých časoch, chce Cirkev oživiť nádej vo svete. Pri tom sa spolieha najmä na mladých ľudí, ktorí sú poprednými osobnosťami histórie a „misionármi radosti“. V posynodálnej apoštolskej exhortácii Christus Vivit pápež František napísal, že Kristus je „našou nádejou”. Nádej úžasným spôsobom prinášajú do nášho sveta mladí“ (č. 1). ( Dikastérium pre laikov, rodinu a život)

V našej spišskej diecéze chceme pozvať mladých na dekanátne stretnutia. Je to aj veľkou túžbou nášho nového diecézneho otca biskupa Františka, aby mladí ľudia aj takto pocítili, že majú osobitné miesto v Cirkvi i vo farnosti, a že sú jej neodmysliteľnou súčasťou. Toto podujatie je súčasťou Týždňa Cirkvi pre mládež na Slovensku.

 

Dekanátne stretnutia sa budú konať sobotu 25.11.2023 na týchto 5 miestach: 

Spišská Nová Ves

Kežmarok

Stará Ľubovňa

Trstená

Ružomberok


Program začne o 10,00 v miestnom kostole, či bazilike. Môžete sa tešiť na spoločnú modlitbu, svedectvá mladých zo Svetových dni mládeže v Lisabone, aktivity a piesne. Program vyvrcholí spoločnou svätou omšou, po ktorej bude malé agape. Dĺžka programu je cca. 2,5 hodiny. Príď aj Ty a zaži, že Cirkev je mladá.

radostni-v-nadeji--1-.png