Choď na obsah Choď na menu
 


4. 8. 2021

"S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom"

logo_frncs_sk.jpg

Logo znázorňuje tému návštevy: „S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom". V jeho spodnej časti je vyobrazená cesta, ktorá smeruje ku krížu. Okolo nej srdce, ktoré vyjadruje lásku svätého Jozefa a Panny Márie, patrónky Slovenska, k Pánu Ježišovi. Sedem hviezd pripomína meno, ktorým ľudia tradične nazývajú Pannu Máriu: „Sedembolestná". Jednotlivé súčasti loga majú bielu, modrú a červenú farbu slovenskej vlajky, ako aj bielu a žltú farbu vatikánskej vlajky. 

Motto: "S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom" 

Panna Mária, Božia Matka, milovala Ježiša Krista celým svojím srdcom, a vždy pri ňom stála, aj v nebezpečenstve a v utrpení. Slovenskí veriaci si hlboko uctievajú bolestnú Matku, a oddávna sa k nej modlia.

Pápež František v apoštolskom liste Patris corde upriamil pozornosť na otcovské srdce svätého Jozefa, ktorého príklad nás pozýva obracať sa k Ježišovi a hľadať ho v každodennom živote. Svätá Rodina nás povzbudzuje kráčať po ceste za Ježišom.

Motto vyjadruje prianie, aby návšteva pápeža Františka na Slovensku posilnila našu vieru a oživila túžbu napredovať po stopách Pána Ježiša, ktorý „neprišiel dať sa obsluhovať, ale slúžiť a položiť svoj život" (Mt 20, 28).

Všetky potrebné informácie o apoštolskej návšteve Svätého otca nájdete na webovej stránke:

http://www.navstevapapeza.sk