Choď na obsah Choď na menu
 


14. 2. 2021

LITURGIA DOMÁCEJ CIRKVI – 6. NEDEĽA V OBDOBÍ CEZ ROK

Drahí bratia a sestry,
 

Brány kostolov sú zatvorené, ale srdcia sa nám otvorili pre dar Ježišovej prítomnosti v našich životoch, v manželstvách a rodinách.
Obdobie boja s pandémiou je dlhé a únavné pre každého. Božia prozreteľnosť nás chce v tejto situácii naučiť mnohým veciam. Jednou z nich je čerpať silu do života zo zdrojov, na ktoré sme možno popri bežnom živote viery zabúdali. 

Keď nemôžeme sláviť sv. omše a prijímať Eucharistiu, môžeme a máme žiť z Božieho slova, z toho, ktoré sa stalo telom. Rovnako zo sviatosti krstu, birmovania, kňazi zo sviatosti kňazstva a manželia so svojimi rodinami zo sviatosti manželstva. Ježiš je živo prítomný cez túto sviatosť a povoláva žiť misiu v rodine a následne v Cirkvi a vo svete. Berme tento čas ako príležitosť ešte viac sa priblížiť k Nemu, učiť sa ho milovať a dôverovať mu. Je tu príležitosť sledovať sv. omše online a aspoň takto ostať v kontakte so svojimi duchovnými pastiermi a oni sú takto v kontakte s vami. Avšak nezabudnime, že spoločná aktívna modlitba – prežívaná v živej viere – je dôležitým prostriedkom, ako sa posvätiť, ba možno povedať, že lepším prostriedkom ako dlhodobé pozeranie na obrazovky TV či PC.

Počas trvania tejto situácie vám budeme na tomto mieste ponúkať texty liturgie domácej cirkvi. Liturgia domácej cirkvi je vo worde a pdf formáte a je voľne stiahnuteľná i šíriteľná.

V novom roku majme otvorené srdcia na Božie dotyky a vnímavé na vanutie Ducha Svätého. K tomu nás Pán v tomto ťažkom čase povoláva a disponuje svojou milosťou.

Materiály k domácej liturgii si môžeš pozrieť aj stiahnuť kliknutím na tento odkaz: 

5. nedeľa v Cezročnom období – pdf

5. nedeľa v Cezročnom období – word