Choď na obsah Choď na menu
 


1. 5. 2023

Pozvánka od biskupov na Svetové dni mládeže 2023

Svetové dni mládeže sa uskutočnia 1. – 6. 8. 2023 v Lisabone, hlavnom meste Portugalska.

Zakladateľom a prvým usporiadateľom Svetových dní mládeže bol sv. Ján Pavol II.  Jeho cieľom bolo umožniť osobné stretnutie s Kristom, ktorý mení životy; priniesť pokoj, jednotu a bratstvo do krajín a národov prostredníctvom mládeže, ktorá ju zastupuje práve na týchto dňoch. Okrem toho rozvíja aj spôsoby novej evanjelizácie určenej mladým ľuďom.

Pozvánka od biskupov na Svetové dni mládeže 2023.pdf

 

Registrácia

Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska a KANET, n. o. spustili oficiálne prihlasovanie pútnikov na Svetové dni mládeže 2023 v Lisabone v Portugalsku. Pred vyplnením registračného formulára ti odporúčame pozorne si prečítať nasledujúce informácie, ktoré ti pomôžu pri samotnom prihlasovaní, ako aj pri príprave na SDM.

Vek

Prihlasovať sa môžu mladí ľudia vo veku od 15 (v čase odchodu na SDM, čiže 21.7. 2023) do 30 rokov.

Zdravotný stav

Upozorňujeme, že SDM sú fyzicky i psychicky náročným podujatím. Pútnik by mal byť v zdravotnom stave umožňujúcom mu účasť na SDM. Slovenský organizačný tím nepreberá za účastníka SDM zodpovednosť, ale poskytne mu v prípade potreby zdravotnú pomoc a pomôže mu pri zabezpečovaní zdravotnej starostlivosti.

ZŤP

V prípade ťažkého zdravotného postihnutia, pri ktorom je osoba odkázaná na pomoc druhých je potrebné, aby tento človek mal so sebou zdravotníckeho asistenta, ktorý ovláda portugalčinu alebo angličtinu minimálne na úrovni jazykových schopností B2.  Žiaľ, v organizačnom tíme nevieme zabezpečiť dostatočnú starostlivosť o túto osobu. Znevýhodnení majú špeciálne vstupy na stretnutia so Svätým Otcom a zároveň aj iné spôsoby dopravy, ktoré budú organizovať priamo organizátori Svetových dní mládeže v Portugalsku. Preto je potrebné, aby bol zdravotnícky asistent dostatočne jazykovo spôsobilý, aby ste sa vedeli dostať na vaše miesta. Mrzí nás to, ale nie je v našich schopnostiach vám túto starostlivosť zabezpečiť individuálne.

Dobrovoľník

V prípade, že by ste mali záujem sa zúčastniť SDM ako oficiálny dobrovoľník, registrovať sa môžeš priamo tu. Prípadne sa môžeš ozvať svojej diecéze a dohodnúť sa s nimi na forme pomoci :). 

Preprava

Máš na výber dopraviť sa na Svetové dni mládeže individuálne alebo spoločnou dopravou. 

Individuálna doprava: V takomto prípade ťa prosíme, aby si vo formulári dal vedieť, kedy sa dopravíš do Portugalska a akým spôsobom (podľa balíka pútnika), aby sme ťa vedeli čakať.

Spoločná doprava: Aktuálne hľadáme čo najlacnejšie možnosti dopravy. Uvažuje sa nad autobusmi, vlakom a aj leteckou dopravou. V tejto chvíli, žiaľ, nemáme bližšie informácie. Doprava však nebude drahšia ako 500€ na účastníka a budeme ťa ohľadom tejto voľby ešte kontaktovať. 

Cestovné doklady

Je potrebné mať platný občiansky preukaz alebo cestovný pas.

Cestovné poistenie

Okrem povinného európskeho poistenia, ktoré má každý občan krajiny EÚ, teda aj Slovenska, si môžeš vo vlastnej réžii vybaviť doplnkové cestovné poistenie.

Doba registrácie

30.11.2022 – 31.05.2023

Termíny

SDM (01.08. – 07.08.2023)

Dni v diecézach (24.07. – 31.07.2023)

Strava a ubytovanie 

Stravu a ubytovanie zabezpečujú organizátori SDM.

Ubytovanie bude v rodinách, školách či telocvičniach.

Varianty balíkov pútnika

V slovenskej registrácií ponúkame 2 balíky pútnika: 

1. DID + SDM  26.07. – 07.08.2023 (príchod možný už od 24.7.)

Cena balíka je 360€ 

Zahŕňa: stravu, ubytovanie, fond solidarity, slovenský balík pútnika, mestskú dopravu v rámci Lisabonu, program počas Dní v diecéze (26.07. – 31.07.) a počas samotných Svetových dní mládeže (1.8. – 7.8.). Príchod je možný už od 24.7.

POZOR!, nie je v ňom započítaná doprava zo Slovenska a presun z Dní v diecéze na Svetové dni mládeže.

2. SDM  30.07. – 07.08. 2023 

Cena balíka je 310€ 

Zahŕňa: stravu, ubytovanie, slovenský balík pútnika, fond solidarity, mestskú dopravu v rámci Lisabonu, program počas samotných Svetových dní mládeže (30.7. – 07.08.) 

POZOR!, nie je v ňom započítaná doprava zo Slovenska.

Pokyny pre platbu

Registrácia prebehne úspešne po zaplatení balíka pútnika. Tento je potrebné uhradiť do 15 dní od odoslania formulára. Všetky údaje potrebné pre platbu ti prídu v akceptačnom maili podľa zvoleného balíka pútnika spolu so sumou, ktorú máš uhradiť. Prihlásenie je platné až po uhradení a pripísaní potrebnej sumy na uvedený účet organizátora.

Po prijatí platby ti príde ďalší potvrdzujúci email. Ak ti následne do 10 dní od zaplatenia nepríde potvrdenie o prijatí platby, kontaktuj nás na info@svetovednimladeze.sk

Možnosti platby

Platbu je možné zrealizovať prevodom, vkladom na účet alebo prostredníctvom internetbankingu.

Platba poštovou poukážkou nie je možná!

Storno podmienky

V prípade nemožnosti zúčastniť sa na púti je nutné nájsť za seba náhradu. Inak sú storno poplatky uplatnené vo výške 100%.

Ďalšie informácie

Informácie o SDM budeme postupne aktualizovať, preto ti odporúčame priebežne navštevovať stránku www.svetovednimladeze.sk.

V prípade otázok a nejasností nás kontaktuj emailom na info@svetovednimladeze.sk.

Prihlasovací formulár

Vyplnením a odoslaním tohto formulára vyjadruješ, že akceptuješ všetky podmienky uvedené vyššie.

http://www.svetovednimladeze.sk