Choď na obsah Choď na menu
 


30. 11. 2022

Pripravme cestu Pánovi - Advent 2022


Milí exercitanti!

 

Srdečne vás pozdravujeme na začiatku Online duchovných cvičení v Advente, ktoré sú na tému PRIPRAVME CESTU PÁNOVI. Texty duchovných cvičení korešpondujú s dielom 35 Duchovných cvičení pre začiatočníkov podľa svätého Ignáca z Loyoly od autora GUY de JONQUIÉRES, SJ. 

 

Adventné duchovné cvičenia začínajú v pondelok 28. 11. 2022 a budú trvať do 25. 12. 2022. 

Samotné texty sú súčasťou prílohy a keďže sú čerpané z knihy, nerozdelili sme ich na 4 adventné týždne, ale nechali sme ich ako jeden celok.

Tohtoročné meditácie sú pripravené formou krátkych cvičení, ktoré sú zamerané na podporu a rozvoj všímavosti. Autor ponúka viaceré zastavenia a cvičenia v rámci dňa, preto je na vás, kedy si ich budete robiť.

Aby však duchovné cvičenia priniesli čo najlepšie ovocie, odporúčame, aby ste si ich prečítali ráno, prípadne predvečer nasledujúceho dňa. Tento postup vám pomôže pri plánovaní modlitby.

Ráno si nájdite aspoň 10–15 minút, aby ste sa mohli na krátku chvíľu zastaviť, a to isté vám odporúčame aj počas dňa a večer, ak autor ponúka impulz na duchovné cvičenie.

Upozorňujeme, že cvičení je viac ako dni počas Adventného obdobia, preto navrhujeme, aby ste išli vlastným tempom bez ohľadu na to, či vám deň duchovných cvičení ladí s dňom adventnej prípravy. Cieľom nie je stihnúť všetky ponúkané cvičenia za 35 dní. Spokojne môžete zostať s cvičením, ktoré je pre vás dôležité aj niekoľko dní po sebe, alebo sa k nemu znova vrátiť po určitom čase. Sv. Ignác k tomu dáva inštrukciu v Duchovných cvičeniach v bode 2: „nie veľa vedomosti nasycuje dušu, ale vnútorné precítenie a vychutnávanie vecí.“ Duchovné cvičenia si tak môžete predĺžiť aj na vianočné obdobie.

 

Štruktúra zaslaných textov:

Úvodný text - odporúčame prečítať pred začiatkom duchovných cvičení.

Duchovné cvičenia – podľa impulzov, ktoré uvádza autor (ráno, cez deň a večer).

 

Nech sú tieto duchovné cvičenia pre nás všetkých časom milosti a osobného stretnutia s Pánom. Nech nás všetkých vedie Duch Svätý. 

 

DUCHOVNÉ CVIČENIA PODĽA SVÄTÉHO IGNÁCA Z LOYOLY SI MÔŽETE STIAHNUŤ TU.

 

V mene sestier Congregatio Jesu a všetkých sprevádzajúcich vám prajeme požehnaný čas duchovných cvičení.

Projekty DUCHOVNÉ CVIČENIA CJ  môžete podporiť na účet IBAN: SK06 83605207004207290285

cj.png