Choď na obsah Choď na menu
 


4. 2. 2023

Slovensko na kolenách 2023

Slovensko na kolenách je modlitebná iniciatíva viacerých kňazov a laikov, ktorí sa chcú každý mesiac stretávať na kolenách v modlitbe pred Pánom. Celá táto myšlienka sa zrodila v modlitbe a túžbe spojiť ochotné srdcia a vstúpiť na pole, ktorého sila je v dnešnom svete málo propagovaná – sila pokánia a modlitby na kolenách. Veríme, že je to Boh sám, ktorý nás všetkých pozýva skloniť sa pred Ním, a preto je tu pozvánka aj pre teba. (Zatiaľ online cez web www.slovenskonakolenach.sk, neskôr veríme, že aj osobne v kostole v Poprade.) Táto modlitbová aktivita je pod záštitou Spišského diecézneho administrátora Mons. Jána Kuboša.

CHCEME VIAC

sviatost-oltarna.jpg

Ale my chceme viac ako len návrat do bežného života. My chceme nový život, novú spoločnosť. Nie staré, ale to nové, čo tvorí Boh. Práve preto vstupujeme do pokánia. Takto sa chceme k Bohu prihlásiť a vytvárať priestor pre jeho pôsobenie tu na zemi. V pokore a pravde, s bázňou v srdci. Všetko, čo sa v našom živote deje, nás môže posilniť a urobiť novými. Ako veriaci ľudia chceme zachytiť toto obdobie a prísť ešte bližšie k Ježišovmu srdcu.

 

CHCEME STÁŤ NA JEHO PRISĽÚBENÍ

socha-jezisa.png

Stojac na Božom prisľúbení v duchu slov: “A môj ľud, ktorý sa volá mojím menom, sa skloní a bude sa modliť, bude hľadať moju tvár a odvráti sa od svojich zlých ciest, ja ich vypočujem z neba, odpustím ich vinu a ich zem uzdravím. “ (2. Kroník 7, 14) sa chceme skláňať pred naším Pánom a v duchu pokánia na Neho volať. V dejinách Cirkvi začínala každá obnova úprimným pokáním. Ak existuje niečo, čo nás privedie k skutočnej radosti a premene srdca, je to postoj v pravde. Vnútorné pokánie je radikálne nové zameranie celého života, návrat, obrátenie k Bohu celým srdcom, rozchod s hriechom a odvrátenie sa od zla spolu s odporom voči zlým činom, ktoré sme spáchali.

 

PRAVIDELNÁ MODLITBA

svate-pismo.jpg

Svätý Anton Paduánsky hovorí o pokání ako o svadbe plnej radosti. Kajúce srdce má charakter radosti, lebo sa v ňom pripravuje miesto pre Boha. Aj my mu túžime v spoločnej modlitbe pripraviť toto naše srdce a spolu s vami volať po jeho dobrote. Chceme sa spoločne modliť každý druhý štvrtok v mesiaci o 20.00 a zároveň aj modlitbu vysielať online z Konkatedrály Sedembolestnej Panny Márie v Poprade. Online vysielanie nájdete vždy na tejto stránke. V pokore a bázni chceme kľačať pred Tým, ktorý má moc všetko obnoviť. Priblížte sa k Bohu a on sa priblíži k vám. (Jak 4,8a)

záznam modlitby z 12.januára 2023

1.polrok.jpg2.polrok.jpg