Choď na obsah Choď na menu
 


18. 4. 2021

Týždeň modlitieb za duchovné povolania

Každoročne pred Nedeľou Dobrého pastiera prežívame v Cirkvi Týždeň modlitieb za duchovné povolania. Je to čas našej intenzívnejšej modlitby práve na tento úmysel, preto sme pripravili sériu obrázkov s myšlienkami Svätého Otca Františka. Ide o myšlienky z jeho posolstva k 58. svetovému dňu modlitieb za duchovné povolania, ktorý sa bude v Cirkvi sláviť na 4. veľkonočnú nedeľu (25. apríla 2021). 

„Rozhodli sme sa ponúknuť verejnosti sériu obrázkov s myšlienkami z posolstva pápeža Františka, ktoré môžu mladých povzbudiť k rozhodnutiu sa pre duchovné povolanie. Ktokoľvek bude mať záujem, môže tieto obrázky zdieľať na sociálnych sieťach, či farských stránkach,“ hovorí otec špirituál Martin Majda.

Posolstvo Svätého Otca Františka k svetovému dňu modlitieb za duchovné povolania je tento rok prepojené s prebiehajúci rokom svätého Jozefa a nesie názov: Svätý Jozef - sen o povolaní. Svätý Jozef ponúka pre povolanie každého z nás podľa pápeža Františka tri kľúčové slová. Prvé z nich je SEN, druhé slovo označuje cestu sv. Jozefa a cestu povolania - SLUŽBA. Tretí aspekt života sv. Jozefa a kresťanského povolania, ktorý sa uplatňuje v každodennom živote je VERNOSŤ, píše pápež František.

Ponúkame vám spracované myšlienky v obrázkovej podobe z posolstva Svätého Otca Františka, ktoré pri tejto príležitosti napísal. Tieto myšlienky nájdete aj vo FOTOGALÉRII  v sekcii Pastorácia povolaní. 

Zároveň vám ponúkame BROŽÚRKU s príslušnými zamysleniami a modlitbami, pobožnosťami i adoráciou na každý deň v Týždni modlitieb za duchovné povolania, ktorú zostavili naši bohoslovci.

Okrem toho vám ponúkame aj ďalšie materiály:

modlitba-za-duch.-povolania.jpg