Choď na obsah Choď na menu
 


22. 8. 2022

Zbierka na Diecézny katechetický úrad Spišskej diecézy

Katechéza je jedným zo základných poslaní miestnej cirkvi a jej hlavný nástroj udržiavania životnosti a sily misijného kvasu v súčasnom svete. Diecézny katechetický úrad je hlavný orgán, prostredníctvom ktorého diecézny biskup, hlava miestneho cirkevného spoločenstva a učiteľ kresťanskej náuky, riadi a usmerňuje katechetickú činnosť Spišskej diecézy. 

Diecézny katechetický úrad (Officium Catechisticum)  je samostatná organizačná jednotka Biskupského úradu Spišskej diecézy s vlastnou právnou subjektivitou, ktorú zriadil Mons. prof. ThDr. František Tondra, spišský biskup, v zmysle nariadenia čl. 265 Všeobecného direktória pre katechizáciu a je evidovaný na Ministerstvom kultúry SR pre činnosť náboženského vzdelávania, katechézy, ochrany a rozvoja kultúrnych a duchovných hodnôt.  Tento úrad je zároveň orgánom, ktorým biskup, hlava spoločenstva a učiteľ kresťanskej náuky, riadi a usmerňuje všetky katechetické činnosti.

zbierka-na-dku_2022_page-0001.jpg

Úprimne ďakujeme Vám, ktorí podporujete modlitbami, obetami, darmi, aktívnou prácou, komunikáciou, radami dielo katechizácie a evanjelizácie v našej diecéze a tým pomáhate šíriť Božie kráľovstvo!