Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuality

Príspevky

29. 12. 2021

Vianočná hudobná koleda 2021

/ Rubrika: Aktuality

Partia ľudí z SOŠ technickej si pre Vás pripravila vianočnú pieseň, prostredníctvom ktorej Vám v mene celého kolektívu SOŠT prajeme požehnané VIANOČNÉ SVIATKY a šťastný NOVÝ ROK 2022. Užite si sviatky v kruhu najbližších!

 
Celý príspevok

12. 12. 2021

Kto dá prístrešie Svätej rodine

/ Rubrika: Aktuality

Pobožnosť pre rodiny na 9 dní pred Vianocami. Pobožnosť sa dá využiť aj so stretkom prípadne aj iba v jednej rodine. U nás v Chmeľnici sa bude konať každý deň večer v našom kostole o 19:00 hod online.

 
Celý príspevok

27. 11. 2021

Advent 2021

/ Rubrika: Aktuality

Do zmätku a úzkosti, strachu a neistoty súčasnosti nám zaznieva presvedčivé uistenie o tom, že Pán je blízko a Boží prísľub spásy sa napĺňa. Aj naše oťažené a uväznené srdcia vzbudzujú súcit a milosrdenstvo v srdci Boha a pohýnajú ho, aby zasiahol a ujal sa nás v našej biede a hriechu.

 
Celý príspevok

27. 11. 2021

Advent 2021 s Konferenciou biskupov Slovenska

/ Rubrika: Aktuality

Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle do projektu Advent s Konferenciou biskupov Slovenska. 
Projekt bude trvať od 28. novembra do 24. decembra 2021 (Štedrého dňa). Spojený bude s myšlienkami, ktoré nadväzujú na Evanjelium dňa. Budú v duchu myšlienky Živé Evanjelium: Kráčame s Ježišom. Myšlienky budú obrázkoch, ktorý dostanú prihlásení na e-mail. Cieľom projektu je pomôcť všetkým, ktorí prejavia záujem, duchovne  sa pripraviť na Vianoce. Tí, čo nemajú prístup na internet, môžu projekt podporiť svojou modlitbou, pôstom alebo inými skutkami milosrdnej lásky. Pozvaní sú tiež k skutkom telesného milosrdenstva.

 
Celý príspevok

24. 11. 2021

Liturgia domácej cirkvi pri adventnom venci 2021

/ Rubrika: Aktuality

Latinské slovo „adventus“ v preklade znamená „príchod.“ Štyri sviece symbolizujú štyri nedele Adventu. Adventný veniec má tvar kruhu, lebo má pripomínať návrat Pána Ježiša. Zelená farba venca je symbolom nádeje a života v Kristovi, ktorý nikdy nezaniká. Keď zažíname postupne každú nedeľu o jednu sviecu viac, pripomíname si rastúce túžobné očakávanie celého ľudstva na príchod Mesiáša.

 
Celý príspevok

20. 11. 2021

Adventný večer bez elektriny

/ Rubrika: Aktuality

Pomodlite sa spoločne ruženec svetla. Začnite v úplnej tme a po každom desiatku/ “zdravase“ zapáľte o sviečku navyše. Tak ako sviečky rozžiarili miestnosť, aj modlitba dokáže rozžiariť náš život radosťou. Rovnako aj adventný veniec žiari tým jasnejšie, čím bližšie sú Vianoce a narodenie Ježiška, ktorý sa môže v našom srdci narodiť hoci aj každý deň a vstupenkou doň môže byť napríklad modlitba ruženca. 

 
 
Celý príspevok

13. 11. 2021

Kurzy prípravy na manželstvo 2022

/ Rubrika: Aktuality

Ak sa chystáte na svoj svadobný deň alebo o ňom ešte len uvažujete, ak máte plnú hlavu predsvadobných príprav, alebo sa okolo svadobných salónov ešte len prechádzate, urobte pre vašu spoločnú budúcnosť ešte niečo, čo váš vzťah posilní. Dajte vašej vysnívanej svadbe ešte jedno kritérium – kvalitnú prípravu. Na našich stránkach vám ponúkame niekoľko informácií o tom, ako sa na manželstvo môžete dobre pripraviť pomocou kurzov prípravy na manželstvo.

 
Celý príspevok

19. 9. 2021

Ako pozerať doma prenos sv. omše

/ Rubrika: Aktuality

Milí veriaci, pri sledovaní svätej omše z domu, treba zaujať polohu adekvátnu tomu, že ide o priamy prenos svätej omše, živej obety Ježiša Krista. Našu snahu byť účastný na tejto svätej omši vyjadrujeme aj tým, že sa zapájame do patričných odpovedí veriacich a vyslovujeme aj príslušné modlitby.

 
Celý príspevok

19. 9. 2021

Diecézna škola viery IV. ročník

/ Rubrika: Aktuality

Uplynulé tri roky prebiehal v našej diecéze pekný projekt s názvom Diecézna škola viery. Uviedol ho blahej pamäti biskup Štefan Sečka. Chcel ním pozdvihnúť úroveň viery v diecéze a vytvoriť možnosť aj na praktické diskusie. Do veľkej miery sa to, vďaka Bohu, podarilo.

 
Celý príspevok

4. 8. 2021

"S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom"

/ Rubrika: Aktuality

Logo znázorňuje tému návštevy: „S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom". V jeho spodnej časti je vyobrazená cesta, ktorá smeruje ku krížu. Okolo nej srdce, ktoré vyjadruje lásku svätého Jozefa a Panny Márie, patrónky Slovenska, k Pánu Ježišovi. Sedem hviezd pripomína meno, ktorým ľudia tradične nazývajú Pannu Máriu: „Sedembolestná". Jednotlivé súčasti loga majú bielu, modrú a červenú farbu slovenskej vlajky, ako aj bielu a žltú farbu vatikánskej vlajky. 

 
Celý príspevok