Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuality

Príspevky

4. 3. 2022

Posolstvo Svätého Oca na pôstne obdobie 2022

/ Rubrika: Aktuality

Pôstna doba je najvhodnejším časom na osobnú aj spoločenskú obnovu, ktorá nás povedie k Ježišovej Veľkej noci, jeho smrti a zmŕtvychvstaniu. Na našej pôstnej ceste v roku 2022 bude pre nás dobré, ak sa zamyslíme nad výzvou sv. Pavla Galaťanom: „Neúnavne konajme dobro, lebo ak neochabneme, budeme v pravom čase žať. Kým teda máme čas, robme dobre všetkým“ .

 
Celý príspevok

4. 3. 2022

Pôstna krabička 2022

/ Rubrika: Aktuality

Pôstna krabička je kampaň Slovenskej katolíckej charity spojená s verejnou zbierkou na pomoc deťom a ľuďom v núdzi v rozvojových krajinách.

 
Celý príspevok

27. 2. 2022

Podporme Ukrajinu

/ Rubrika: Aktuality

„Každá vojna je tragédiou ľudstva, nemala by však byť prehrou ľudskosti. Vojna prináša mrzačenie a ničenie, s následkami ktorých sa budú opäť vyrovnávať ďalšie generácie, pýtajúc sa, čo sme my – ich predkovia – spravili preto, aby sa konfliktu predišlo alebo aby sme pomohli,“

 
Celý príspevok

6. 2. 2022

Plodnosť nie je problém ale dar

/ Rubrika: Aktuality

Na kurz je potrebné sa prihlásiť najneskôr 10 dní PRED začiatkom jeho konania či už registráciou na stránke www.lpp.sk alebo na kontaktnej adrese zverejnenej na facebookovej stránke LPP. Lektorský pár kurzu vás bude obratom kontaktovať a potvrdí vám vašu registráciu, nakoľko počet účastníkov jedného kurzu je limitovaný.

 
Celý príspevok

6. 2. 2022

DIECÉZNY VÝSTUP - CHATA PRI ZELENOM PLESE

/ Rubrika: Aktuality

Poď objavovať veľkosť nášho Boha v kráse jeho prírody. Túto zimu sme sa rozhodli vystúpiť na Chatu pri Zelenom plese (1551 m. n m.). Začíname sv. omšou 19. 2.  2022 (sobota) v rímskokatolíckom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Tatranskej Lomnici o 7:30 hod.

 
Celý príspevok

30. 1. 2022

List rektora na Nedeľu Katolíckej univerzity

/ Rubrika: Aktuality

Hoci je naša spoločnosť stále ponorená do prežívania pandémie, ktorá každého unavuje, je načase začať sa vážne zaoberať myšlienkou, do akej spoločnosti sa chceme „prebudiť“, keď pandémia skončí – lebo raz sa tak určite stane. Akú krajinu odovzdáme ďalším generáciám – našim deťom a vnúčatám? Čo tu po nás ostane? Ako chceme spolu vydržať žiť aj o niekoľko (desiatok) rokov?

 
Celý príspevok

30. 1. 2022

Ďakovná púť za návštevu

/ Rubrika: Aktuality

Slovenskí biskupi pozývajú veriacich na púť do Ríma, na ktorej chcú spoločne poďakovať za minuloročnú návštevu pápeža Františka na Slovensku (12.-15. september 2021). Audiencia pre slovenských pútnikov u Svätého Otca bude vo Vatikáne v sobotu 30. apríla 2022

 
Celý príspevok

16. 1. 2022

Nedeľa Božieho slova

/ Rubrika: Aktuality

Nedeľa Božieho slova, ktorá sa z rozhodnutia pápeža Františka slávi každý rok na Tretiu nedeľu v Cezročnom období, pripomína všetkým pastierom i veriacim význam a hodnotu Svätého písma pre kresťanský život, ako aj vzťah medzi Božím slovom a liturgiou: „Ako kresťania sme jeden ľud, ktorý kráča dejinami, posilňovaný prítomnosťou Pána uprostred nás, ktorý k nám hovorí a živí nás.

 
Celý príspevok

16. 1. 2022

Slovensko na kolenách

/ Rubrika: Aktuality

Slovensko na kolenách je modlitebná iniciatíva viacerých kňazov a laikov, ktorí sa chcú každý mesiac stretávať na kolenách v modlitbe pred Pánom. Celá táto myšlienka sa zrodila v modlitbe a túžbe spojiť ochotné srdcia a vstúpiť na pole, ktorého sila je v dnešnom svete málo propagovaná – sila pokánia a modlitby na kolenách. Veríme, že je to Boh sám, ktorý nás všetkých pozýva skloniť sa pred Ním, a preto je tu pozvánka aj pre teba. (Zatiaľ online cez tento web, neskôr veríme, že aj osobne v kostole v Poprade.) Táto modlitbová aktivita je pod záštitou Spišského diecézneho administrátora Mons. Jána Kuboša

 
Celý príspevok

29. 12. 2021

Vianočná hudobná koleda 2021

/ Rubrika: Aktuality

Partia ľudí z SOŠ technickej si pre Vás pripravila vianočnú pieseň, prostredníctvom ktorej Vám v mene celého kolektívu SOŠT prajeme požehnané VIANOČNÉ SVIATKY a šťastný NOVÝ ROK 2022. Užite si sviatky v kruhu najbližších!

 
Celý príspevok