Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuality

Príspevky

2. 10. 2022

Duchovná obnova pre stredoškolákov a starších

/ Rubrika: Aktuality

Niekedy potrebuje človek vojsť do TICHA - a na nejaký čas odísť z kolotoča tohto sveta. Zamyslieť sa nad svojím vzťahom s Bohom, nad svojim životom, správaním, hodnotami, nad otázkami, ktoré má vo svojom vnútri... (A čas strávený v pokojnom prostredí Spišskej Kapituly ti v tom môže určite pomôcť.)

 
Celý príspevok

2. 10. 2022

KURZ SAMUEL

/ Rubrika: Aktuality

Aby si rozlíšil svoje životné povolanie a upevnil sa vo svojom vzťahu s Bohom. Naším cieľom je vstúpiť spolu s tebou do Božej prítomnosti, aby si vo svetle Božieho Slova, vyučovania a zdieľania, v modlitbe chvál a adorácie, rozpoznával Boží hlas. Kurz ti pomôže pri každodennom krátkom rozjímaní nad Božím slovom a vedením duchovného denníka, správne duchovne rozlišovať.

 
 
Celý príspevok

2. 10. 2022

Duchovná obnova pre mužov/otcov

/ Rubrika: Aktuality

Pozývame mužov/otcov na duchovnú obnovu od 4. - 6.11.2022 na Spišskú Kapitulu. Duchovným programom nás bude sprevádzať otec Juraj Sedláček, ktorý má dlhoročnú skúsenosť v službe mužom/otcom. Na túto tému publikoval aj niekoľko kníh, ktoré budú aj pre vás k dispozícii.

 
 
Celý príspevok

2. 10. 2022

DIECÉZNY VÝSTUP MLADÝCH NA VEĽKÉ HINCOVO PLESO

/ Rubrika: Aktuality

Poďte s nami objavovať veľkosť nášho Boha v kráse jeho prírody. Túto jeseň sme sa rozhodli vystúpiť na najväčšie a najhlbšie jazero v slovenskej časti Vysokých Tatier a na Slovensku – Veľké Hincovo pleso (1946 m. n m.)

 
Celý príspevok

3. 9. 2022

ON JE ŽIVÝ 2022

/ Rubrika: Aktuality

Tento rok sa počas On je živý pozrieme na tému pokoja. Ako si v týchto časoch uchovať vnútorný pokoj? Ako ho šíriť a vnášať do rozhovorov a vzťahov? Na On je živý však nebudeme len rozjímať, budeme sa aj rozprávať, zdielať, vytvárať priateľstvá a zabávať sa.

 
Celý príspevok

3. 9. 2022

NEZABUDNUTÍ SUSEDIA

/ Rubrika: Aktuality

Dňa 9.9.2022 Vás srdečne pozývame na celoslovenskú spomienkovú tryznu „Nezabudnutí susedia“ . Program: minúta ticha príhovor preživšej - Eva Mosnáková príhovor arcibiskupa Stanislava Zvolenkého Kadiš - rabín Baruch Myers čítanie mien obetí holokaustu a čítanie mien záchrancov.

 
Celý príspevok

22. 8. 2022

Zbierka na Diecézny katechetický úrad Spišskej diecézy

/ Rubrika: Aktuality

Katechéza je jedným zo základných poslaní miestnej cirkvi a jej hlavný nástroj udržiavania životnosti a sily misijného kvasu v súčasnom svete. Diecézny katechetický úrad je hlavný orgán, prostredníctvom ktorého diecézny biskup, hlava miestneho cirkevného spoločenstva a učiteľ kresťanskej náuky, riadi a usmerňuje katechetickú činnosť Spišskej diecézy. 

 
Celý príspevok

22. 8. 2022

Slovenská púť v rímskokatolíckom národnom pútnickom mieste Maďarska Mátraverebély-Szentkút

/ Rubrika: Aktuality

Diecézny administrátor Mons. Ján Kuboš pozýva Boží ľud Spišskej diecézy na púť do maďarského mariánskeho pútnického miesta Szentkút, ktorá sa bude konať v sobotu 17. septembra 2022. Svätú omšu v slovenskom jazyku so začiatkom o 11.00 hod. bude celebrovať Mons. Ján Kuboš. Povzbudzujeme veriacich k prípadnému organizovaniu pútnických zájazdov na toto miesto, kde sa už 15 rokov konajú slovensko-maďarské modlitebné dni v znamení zmierenia medzi Slovenským a Maďarským národom. 

 
Celý príspevok

15. 8. 2022

Zomrel kardinál Jozef Tomko

/ Rubrika: Aktuality

Vatikán (TK KBS) V Ríme v pondelok 8. augusta o 05.00 hod. ráno zomrel slovenský kardinál Jozef Tomko, emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov. Pán života si ho povolal vo veku 98 rokov. 

 
Celý príspevok

26. 6. 2022

Potrat nie je východisko - Аборт - не выход.

/ Rubrika: Aktuality

Аборт - не выход. Вместе найдём лучшее решение.
Potrat nie je východisko. Hľadajme lepšie riešenie. Мы поможем Вам. Звоните или пишите. Отвечаем на украинском и русском языках. Pomôžeme vám. Zavolajte alebo napíšte. Odpovedáme v ukrajinskom aj ruskom jazyku. ​Ми тут для Вас.Мы здесь для Вас.Sme tu pre vás.

 
Celý príspevok