Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuality

Príspevky

31. 7. 2021

Apoštolská návšteva Svätého otca Františka na Slovensku

/ Rubrika: Aktuality

Tlačové stredisko Svätej stolice zverejnilo program Apoštolskej cesty Svätého Otca Františka na Slovensko, 12.-15. septembra 2021. Program prinášame v plnom znení.

 
Celý príspevok

18. 7. 2021

PÚŤ K SV.ANNE KLUKNAVA 2021

/ Rubrika: Aktuality

Srdečne pozývame všetkých na púť k sv. Anne do Kluknavy v jubilejnom Roku sv.Jozefa, v Osobitnom roku rodiny a v prvý Svetový deň starých rodičov a seniorov.

 
Celý príspevok

5. 7. 2021

Zádušná sv. omša za Mons. Sečku

/ Rubrika: Aktuality

Zádušná svätá omša za spišského diecézneho biskupa Mons. Štefana Sečku bude slávená v sobotu 10. júla 2021 v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule so začiatkom o 10.00 hod. Po nej bude procesia k jeho hrobu na cintorín. Pri tejto príležitosti si pripomenieme jeho nedožité 68. narodeniny a tiež aj 120. výročie kňazskej vysviacky Božieho sluhu biskupa Jána Vojtaššáka.

 
Celý príspevok

13. 6. 2021

Levočská púť 2021

/ Rubrika: Aktuality

Levočská púť toho roku bude, ale jej program bude iný ako v predošlých rokoch.Levoča je najstarším pútnickým miestom východného Slovenska. Korene mariánskeho kultu siahajú až do XIII. storočia. Pred tromi rokmi si na mieste pripomenuli 770. výročie pútí na Mariánsku horu V roku 1995 na ňu zavítal aj sv. Ján Pavol II. Každoročne príde na hlavný odpustovú púť, ktorý trvá týždeň, okolo polmilióna mariánskych pútnikov. Všetky aktuálne informácie o pútiach je možné nájsť na stránke www.farnostlevoca.sk. 

 
Celý príspevok

30. 5. 2021

Za víťazstvo pravdy a objektivity

/ Rubrika: Aktuality

V ostatných týždňoch (máj 2021) niektoré slovenské denníky priniesli články o Božom sluhovi (BS) biskupovi Jánovi Vojtaššákovi. Na jednej strane nás teší záujem o osobu biskupa Vojtaššáka, ale na druhej strane sme sklamaní zo spôsobu, ako sa jeho osoba prezentuje. Autori týchto článkov sa snažia presvedčiť čitateľov o „svojej“ pravde a o bezdôvodnosti pokračovať v procese blahorečenia BS biskupa Jána Vojtaššáka. 

 
Celý príspevok

23. 5. 2021

Výročná celosvetová štafeta

/ Rubrika: Aktuality

Dňa 11. júna 2021 Katolícka cirkev slávi sviatok Najsvätejšieho Srdca Ježišovho. V súvislosti s týmto sviatkom sa na Mariánskej hore v Levoči bude konať Štafetová modlitba ruženca za posvätenie kňazov. Tohtoročná štafetová modlitba za posvätenie kňazov sa v Bazilike na Mariánskej hore v Levoči začína modlitbou bolestného ruženca o 19.45 hod. Po skončení ružencovej modlitby bude nasledovať svätá omša.

 
Celý príspevok

25. 4. 2021

Otvorenie sezóny a požehnanie motocyklov

/ Rubrika: Aktuality

V sobotu 1. mája bude otvorenie Motorkárskej sezóny. Akcia začína o 11.00 hod. modlitbou pred kostolom sv. Ondreja v Chmeľnici ako každý rok.

 
Celý príspevok

18. 4. 2021

LITURGIA DOMÁCEJ CIRKVI - 3. VEĽKONOČNÁ NEDEĽA

/ Rubrika: Aktuality

Nezabudnime, že spoločná aktívna modlitba – prežívaná v živej viere – je dôležitým prostriedkom, ako sa posvätiť, ba možno povedať, že lepším prostriedkom ako dlhodobé pozeranie na obrazovky TV či PC.

Obdobie boja s pandémiou je dlhé a únavné pre každého. Božia prozreteľnosť nás chce v tejto situácii naučiť mnohým veciam. Jednou z nich je čerpať silu do života zo zdrojov, na ktoré sme možno popri bežnom živote viery zabúdali. 

 
Celý príspevok

18. 4. 2021

Týždeň modlitieb za duchovné povolania

/ Rubrika: Aktuality

Každoročne pred Nedeľou Dobrého pastiera prežívame v Cirkvi Týždeň modlitieb za duchovné povolania. Je to čas našej intenzívnejšej modlitby práve na tento úmysel, preto sme pripravili sériu obrázkov s myšlienkami Svätého Otca Františka. Ide o myšlienky z jeho posolstva k 58. svetovému dňu modlitieb za duchovné povolania, ktorý sa bude v Cirkvi sláviť na 4. veľkonočnú nedeľu (25. apríla 2021). 

 
Celý príspevok

11. 4. 2021

LITURGIA DOMÁCEJ CIRKVI - 2. VEĽKONOČNÁ NEDEĽA

/ Rubrika: Aktuality

Keď nemôžeme sláviť sv. omše a prijímať Eucharistiu, môžeme a máme žiť z Božieho slova, z toho, ktoré sa stalo telom. Rovnako zo sviatosti krstu, birmovania, kňazi zo sviatosti kňazstva a manželia so svojimi rodinami zo sviatosti manželstva. Ježiš je živo prítomný cez túto sviatosť a povoláva žiť misiu v rodine a následne v Cirkvi a vo svete. Berme tento čas ako príležitosť ešte viac sa priblížiť k Nemu, učiť sa ho milovať a dôverovať mu.

 
Celý príspevok