Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuality

Príspevky

16. 4. 2023

Otvorenie sezóny a požehnanie motocyklov 2023

/ Rubrika: Aktuality

V sobotu 29. aprílaa bude otvorenie Motorkárskej sezóny. Akcia začína o 14.00 hod. na nádvorí pred kostolom sv. Ondreja v Chmeľnici ako každý rok. Samozrejme do tejto akcie sa môžu zapojiť iba tí, ktorí majú svoj stroj v poriadku po zákonnej stránke: prihlásený, zaplatená poistka ako aj platné STK a zároveň sú držitelia vodičského oprávnenia k tomuto stroju na ktorom prídu.
Žiadne deti a babety a „krosky“!!!

Priniesť dobrú náladu a potom sa spraví výjazd!

 
Celý príspevok

12. 3. 2023

Posolstvo Svätého Otca Františka na Pôstne obdobie 2023

/ Rubrika: Aktuality

Pôstna askéza je úsilím, vždy povzbudzovaným milosťou, o prekonanie nedostatkov našej viery a toho, čo nám bráni nasledovať Ježiša na ceste kríža. Presne to potreboval Peter a ostatní učeníci. Aby sme hlbšie spoznali Učiteľa a plnšie pochopili a prijali tajomstvo Božej spásy uskutočnenej v úplnom darovaní seba samého z lásky, musíme sa ním nechať zaviesť do ústrania a do výšin, odpútajúc sa od priemernosti a márnosti.

 
Celý príspevok

3. 3. 2023

Pôstna krabička 2023

/ Rubrika: Aktuality

Poslaním zbierky Pôstna krabička je vytvárať príležitosti pre chudobných v krajinách subsaharskej Afriky. Ďakujeme, že pomáhate meniť životy detí k lepšiemu a podporujete ich vzdelanie, zdravie a pravidelné stravovanie. 

 
Celý príspevok

25. 2. 2023

DUCHOVNÁ OBNOVA MEDŽUGORIE

/ Rubrika: Aktuality

Súčasťou a podstatou Medžugoria je každodenný večerný program, ktorý v letnom období začína o 18:00 modlitbou dvoch ružencov a následne svätou omšou. Svätá omša je prekladaná do slovenského jazyka.

 
Celý príspevok

25. 2. 2023

SPOLOČNE DO LISABONU---CEZ RUŽOMBEROK

/ Rubrika: Aktuality

Váhaš, či ísť na Svetové dni mládeže do Lisabonu? Chýbajú ti informácie alebo impulz, aby si sa rozhodol „vstať a vykročiť“? Tak práve pre teba organizujeme stretnutie s názvom Spoločne do Lisabonu… cez Ružomberok, na ktorom ti chceme zodpovedať všetky otázky týkajúce sa Svetových dní mládeže, pozvať ťa zažiť ich s nami a stretnúť sa s tebou pri spoločnej modlitbe a agapé.

 
Celý príspevok

4. 2. 2023

Duchovná obnova pre stredoškolákov a vysokoškolákov

/ Rubrika: Aktuality

Niekedy potrebuje človek vojsť do TICHA - a na nejaký čas odísť z kolotoča tohto sveta. Zamyslieť sa nad svojím vzťahom s Bohom, nad svojim životom, správaním, hodnotami, nad otázkami, ktoré má vo svojom vnútri... (A čas strávený v pokojnom prostredí Spišskej Kapituly ti v tom môže určite pomôcť.)

 
Celý príspevok

4. 2. 2023

Slovensko na kolenách 2023

/ Rubrika: Aktuality

Slovensko na kolenách je modlitebná iniciatíva viacerých kňazov a laikov, ktorí sa chcú každý mesiac stretávať na kolenách v modlitbe pred Pánom. Celá táto myšlienka sa zrodila v modlitbe a túžbe spojiť ochotné srdcia a vstúpiť na pole, ktorého sila je v dnešnom svete málo propagovaná – sila pokánia a modlitby na kolenách.

 
Celý príspevok

28. 1. 2023

DIECÉZNY VÝSTUP MLÁDEŽE NA TÉRYHO CHATU 11.2.2023

/ Rubrika: Aktuality

Ako už býva zvykom, aj túto zimu sme sa rozhodli zorganizovať diecézny výstup mladých. Tentokrát budeme spoločne kráčať Malou Studenou dolinou – naším cieľom bude Téryho chata. Stretneme sa v sobotu 11.2.2023 o 8:00 hod v novom kostolíku v Starom Smokovci (kostol sv. Petra a Pavla), kde budeme sláviť sv. omšu, po ktorej sa začne výstup.
 

 
Celý príspevok

28. 1. 2023

List rektora na Nedeľu Katolíckej univerzity 29. januára 2023

/ Rubrika: Aktuality

Štúdium na Katolíckej univerzite v Ružomberku nie je prechádzka ružovou záhradou. Toto nie sú naše slová, ale pochádzajú od našich študentov. Naposledy od absolventky manažmentu Martiny Pulmanovej, ktorá v roku 2022 zvíťazila v Národnej cene za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť v kategórii najlepšia diplomová práca.

 
Celý príspevok

1. 1. 2023

Rozlúčka s emeritným pápežom Benediktom XVI.

/ Rubrika: Aktuality

95-ročný emeritný pápež Benedikt XVI. zomrel o 9.34 hod. vo svojej vatikánskej rezidencii. Tlačové stredisko Svätej stolice informuje, že od pondelka 2. januára 2023 ráno bude telo emeritného pápeža v Bazilike svätého Petra vo Vatikáne vystavené na rozlúčku s veriacimi.

 
Celý príspevok