Choď na obsah Choď na menu
 


Aktuality

Príspevky

10. 11. 2019

Film Vojtaššák: Výzývame občanov Slovenska k modlitbe za blahorečenie biskupa Vojtaššáka

/ Rubrika: Aktuality

Na svete je nový dokumentárno-hraný film o spišskom biskupovi Jánovi Vojtaššákovi. Film v talianskej réžii s názvom „Vojtaššák, dni barbarov“. Autorská dvojica Alberto Di Giglio a Luigi Beneschi sa zamerala na zdroje vnútornej sily Božieho služobníka Jána Vojtaššáka (1877-1965), svedka viery a trpiteľa pod totalitným útlakom komunistického režimu. Biografický príbeh ponúkajú autori divákom ako životnú drámu „jednej z najvýznamnejších osobností Katolíckej cirkvi v Európe v 20. storočí, obdivovanej Jánom Pavlom II., ktorý bol medzi prvými, kto si želal, aby sa vyslovilo jeho meno po rokoch väzenia a desaťročiach zabudnutia“.

 
Celý príspevok

5. 11. 2019

Svätá Zem v priamom prenose...

/ Rubrika: Aktuality

Všetky cesty vedú vraj do Ríma, no  tá naša nás tento rok zaviedla do Svätej Zeme. Prípravy, plány a predstavy sa stali skutočnosťou. V  nedeľu 13. októbra 2019 sa pre skupinu 50 veriacich z farnosti Chmeľnica začala duchovná púť po stopách Ježiša Krista.

 
Celý príspevok

7. 10. 2019

Ruženec pre Slovensko

/ Rubrika: Aktuality

Máte málo času na modlitbu? Skúste si stiahnuť aplikáciu Ruženec pre Slovensko. Nájdete v nej nahrávky modlitby sv. ruženca, ktorú si môžete vypočuť, kdekoľvek sa nachádzate. Vďaka nej sa môžete modliť aj cestou do práce, či počas čakania u lekára. Aplikácia v sebe zahŕňa modlitbu Radostného ruženca, Ruženca svetla, Bolestného ruženca, Slávnostného ruženca, Sedembolestného ruženca a dokonca aj Korunku Božieho milosrdenstva. Počas zvukovej nahrávky je tiež možnosť zapnúť zobrazovanie textu modlitieb. Aplikácia je bezplatná a taktiež pri jej používaní nie je potrebné pripojenie na wifi.

 
Celý príspevok

23. 9. 2019

Požehnanie úrody a detí

/ Rubrika: Aktuality

Každé požehnanie je darom, zasahuje život a jeho tajomstvo a je to dar vyjadrený slovom a jeho tajomstvom. Požehnanie, doslova dobrorečenie (hovorenie, prianie dobra), je súčasne a rovnako slovo i dar, reč a dobro. Dobro, ktoré požehnanie prináša, nie je presne určený predmet, nejaký vymedzený dar, nepochádza z činnosti človeka, ale z konania Boha.

 
Celý príspevok

5. 8. 2019

VÝROČIE BLAHOREČENIA

/ Rubrika: Aktuality

Blíži sa 1. výročie slávnosti blahorečenia Anky Kolesárovej. Tento rok bol veľmi bohatý na Božie milosti, rok s množstvom poďakovaní, pekných svedectiev a hlbokých stretnutí s bl.Ankou v modlitbe. Nebo sa otvorilo, aby sme mohli mať spoločenstvo so svätými i blahoslavenými.

 

 
Celý príspevok

29. 7. 2019

Pamätný deň biskupa Vojtaššáka

/ Rubrika: Aktuality

V sobotu 3. augusta 2019 sa uskutoční celodiecézna púť do Zákamenného pri príležitosti Pamätného dňa smrti Božieho sluhu biskupa Jána Vojtaššáka. Slávnostnú svätú omšu o 10.30 hod. bude celebrovať J.Em. Jozef kardinál Tomko. Pred svätou omšou o 9.30 hod. bude pobožnosť Fatimskej soboty. Po skončení svätej omše bude obed pre hostí a pre pútnikov bude pripravené občerstvenie. Prezentácia filmového dokumentu o Božom sluhovi biskupovi Jánovi Vojtaššákovi bude popoludní o 16.00 hod. vo farskom kostole. Srdečne pozývame! 

 
Celý príspevok

21. 7. 2019

Púť k sv. Anne 2019 - Kluknava

/ Rubrika: Aktuality

Rímsko katolícka cirkev farnosť Kluknava Vás srdečne pozýva na púť k sv. Anne do Kluknavy.

 
Celý príspevok

7. 7. 2019

Arcidiecézna púť v Gaboltove 2019

/ Rubrika: Aktuality

Púte sa v súčastnosti konajú vždy v nasledujúcu sobotu a nedeľu po sviatku Panny Márie Karmelskej teda po 16. júli. Do Gaboltova z tejto príležitosti prichádza mnoho pútnikov takmer z celého Slovenska, z ktorých mnohí putujú peši

 
Celý príspevok

30. 6. 2019

Levočská púť 2019

/ Rubrika: Aktuality

Najstarším pútnickým miestom východného Slovenska je Levoča, kde korene mariánskeho kultu siahajú až do XIII. storočia. Totižto z tých čias pochádzajú prvé zmienky o tomto pútnickom mieste a zhromažďovaní mariánskych ctiteľov. Roku 1247 bola postavená prvá kaplnka (kostolík) na Olivetskej hore. Najpravdepodobnejšie bola postavená ako prejav vďaky Božej Matke za záchranu mnohých životov pred vpádom Tatárov, ktorí pustošili naše územie a konkrétne i Levoču. Srdečne Vás pozývame na každoročnú Levočská púť 2019, ktorá sa uskutoční 6. a 7. júla na Mariánskej hore v Levoči.

 
Celý príspevok

24. 6. 2019

Breakfestival 2019 - Červený Kláštor

/ Rubrika: Aktuality

Breakfestival už po desiaty krát. V areáli Kúpeľov Smierdžonka v Červenom Kláštore na konci školského roka sa koná už po desiaty krát festival pre mládež a rodiny s deťmi pod názvom „Breakfestival“. Prvotnou myšlienkou bolo povzbudiť uponáhľaného človeka, aby si doprial jeden celý deň pre seba a svojich milovaných a „dal si pauzu“.

 
Celý príspevok